Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta à la Mex

En kryddig gryta med korv med inspiration från Mexico. Korvgryta à la Mex är snabblagad och du gör den med morötter, vitkål, paprika, falukorv och texmexkrydda. En smakrik och enkel rätt som du serverar med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna. Skölj och strimla vitkålen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs allt det gröna i olja. Krydda med Texmexkrydda, salt, citronpeppar.
  2. Dra skinnet av falukorven. Skär den i kuber. Tillsätt korven och häll på grönsaksbuljongen. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med vinäger. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 vitkålshuvud (à ca 1000 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 400 g falukorv
  • 1/2 msk vinäger
  • 2 tsk texmexkrydda
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan