Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv Greta

En ganska snabblagad rätt där tärnad fryspotatis och falukorv steks med lök. Detta blandas ut med en ägg- och senapsblandning i samma panna. Garnera slutligen med vacker tomat och persilja!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna falukorven. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs fryspotatisen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rör samman äggulan med senapen. Blanda detta med korv- och lökhacket. Krydda med peppar och ev lite salt.
  4. Smält smöret i en stekpanna, gärna med teflonliknande beläggning. Fräs korvblandningen på svag värme. När allt börjar bli varmt fös ihop blandningen mot kanten och låt "stelna" något.
  5. Garnera med t ex tomat och persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 400 g fryst, tärnad potatis
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl svensk senap
  • svartpeppar
  • ev salt
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan