Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Ett utsökt recept på körsbärstomat med tryffelcrème och timjan som passar perfekt att servera till förrätt eller tilltugg. Du använder bland annat tomat, färskost, tryffelolja, citron och knaprigt knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Ingredienser

10 portioner

Körsbärstomater

10 körsbärstomater på kvist
olivolja
1 msk socker
salt
svartpeppar

Tryffelcrème

200 g färskost
2 tsk tryffelolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk flytande honung
salt
peppar

Till servering

10 avlånga, tunna bitar av knäckebröd
tomat
10 färska timjansblad till garnering

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag blir lite förbryllad över måtten till tomat-oljan: det ska nogsamt mätas upp 1 msk socker, och sen ska man ha olja, salt och peppar i odefinierad mängd? Nå, gott blev det. En förrätt att spara.

    Monika

Testa liknande recept

  • Färskost med gräslök och najadlax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Löjrom på knäcke
    Betyg 2.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Färskostbollar med mango
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig laxdipp med färskost
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad