Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

4
0
Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

Ett festligt recept på krämig kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad. Du gör risotton av bland annat naket korn, svamp och vitt vin. Servera med en lyxig sallad med ruccola, blåmögelost och ägg.

Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 dl naket korn, dinkel eller nakenhavre
1 dl torkad trumpetsvamp trattkantareller eller Karl-Johan (1 dl torkad = 3 dl färsk svamp)
1 msk smör
6 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 dl torrt vitt vin
100 g smakrik kittost eller annan smakrik ost
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Vintersallad

1 huvud isbergssallad
50 g rucola
100 g smulad blåmögelost
saften från 1 citron
1 ägg
salt och peppar
röda vinbär granatäppelkärnor eller lingon (helt frysta)
krutonger (vitlökskrutonger)
4 - 5 skivor vitt bröd i tärningar
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Rödvinbärssaft
Sommar i Skinnarbo
Röd vinbärspaj