Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad
Ett festligt recept på krämig kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad. Du gör risotton av bland annat naket korn, svamp och vitt vin. Servera med en lyxig sallad med ruccola, blåmögelost och ägg.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 dl naket korn, dinkel eller nakenhavre
1 dl torkad trumpetsvamp trattkantareller eller Karl-Johan (1 dl torkad = 3 dl färsk svamp)
1 msk smör
6 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 dl torrt vitt vin
100 g smakrik kittost eller annan smakrik ost
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Vintersallad
1 huvud isbergssallad
50 g rucola
100 g smulad blåmögelost
saften från 1 citron
1 ägg
salt
peppar
röda vinbär granatäppelkärnor eller lingon (helt frysta)
krutonger (vitlökskrutonger)
4 - 5 skivor vitt bröd i tärningar
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer