Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

Ett festligt recept på krämig kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad. Du gör risotton av bland annat naket korn, svamp och vitt vin. Servera med en lyxig sallad med ruccola, blåmögelost och ägg.

Kornrisotto med rödgul trumpetsvamp och vintersallad

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
4 dl  naket korn, dinkel eller nakenhavre
1 dl  torkad trumpetsvamp trattkantareller eller Karl-Johan (1 dl torkad = 3 dl färsk svamp)
1 msk  smör
6 dl  höns- eller grönsaksbuljong
1 dl  torrt vitt vin
100 g  smakrik kittost eller annan smakrik ost
1 tsk  flingsalt
1/2 tsk  svartpeppar

Vintersallad

1   huvud isbergssallad
50 g  rucola
100 g  smulad blåmögelost
saften från 1   citron
1   ägg
salt och peppar
röda vinbär granatäppelkärnor eller lingon (helt frysta)
krutonger (vitlökskrutonger)
4 - 5   skivor vitt bröd i tärningar
1 msk  smör
1 msk  rapsolja
1   pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinbärsmarmelad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga