Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Konstnärens röda sill

Konstnärens röda sill är en förträffande god sill som är rik på läckra smaker. Du lägger in sill i en lag av bland annat krossade tomater, svartpeppar, kryddpeppar, kryddnejlika och sweet chilisås. Låt stå kallt och ät sedan med till exempel potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen på snedden i 2-3 cm breda bitar.
  2. Lag: Rör ihop ättika, olja, socker och krossade tomater. Stöt kryddorna grovt i mortel och blanda ner dem. Tillsätt lök, dill och smaka av med sweet chilisås.
  3. Vänd ner sillen och häll upp på burk.
  4. Garnera gärna med färsk tomat och kanske en citronskiva när du serverar sillen - på fat eller i en glasburk. Servera gärna med kokt potatis.

Tips

Sillen bör stå ett dygn i kylen innan den smakas av.
Den här sillrätten blir också väldigt god med matjessill.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 4 msk finhackad gul- eller rödlök
  • 2 msk hackad dill
Lag
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk olja
  • 3/4 dl socker
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1/2 tsk kryddpepparkorn
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 msk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan