Konstnärens röda sill
Konstnärens röda sill är en förträffande god sill som är rik på läckra smaker. Du lägger in sill i en lag av bland annat krossade tomater, svartpeppar, kryddpeppar, kryddnejlika och sweet chilisås. Låt stå kallt och ät sedan med till exempel potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
6 portioner
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
4 msk finhackad gul- eller rödlök
2 msk hackad dill
Lag
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk olja
3/4 dl socker
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk kryddpepparkorn
1/2 tsk svartpepparkorn
3 kryddnejlikor
2 msk sweet chilisås
Gör så här
Tips
Sillen bör stå ett dygn i kylen innan den smakas av.
Den här sillrätten blir också väldigt god med matjessill.
Den här sillrätten blir också väldigt god med matjessill.
Har du lagat receptet?
Kommentar
hur mycket sill?? hur mycket lök??? dill??? det fattas visst en del...
Elisabeth
2005-06-22