Kolakakor

Jättemumsiga kolakakor som är lätta att baka och gillas av alla! Med en blandning av smör, socker och sirap får kakorna seg och härlig konsistens. Passar utmärkt till både saft och kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi239 KJ / 57 kCal
Fett3 g
Salt0.08 g
Kolhydrater7 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Hackade mörk choklad grovt som jag hade i kylen, blandade den kall i degen. Mums!
Ulla
2025-09-01Rivet skal + en msk av saft från lime! Det blev pricken över i.
Ulrika
2025-08-16Trevlig smak! Ett bra recept som är lätt att följa! Trevligt att dem går att frysa efter gräddning också. Jag följde tipset bland kommentarerna att dubbla mängden sirap. Jag bakade dubbel sats. Jag smälte mitt smör på spisen. Tycker att degen blev mer blöt (fet) än torr. Den var lätt att arbeta med och gick lätt att knåda ihop med hjälp av en slickepott. Jag lät kavla ut hela degen och stansade ut runda kakor med hjälp av ett dricksglas. Jag fick på så vis ut 45st kakor. Efter gräddning (12 min, 175c vanlig ugn, mittersta falsen) dekorerade jag kakorna med smält marabou mjölkchoklad, så att kakorna liknade tassar, vilket passade väl till dotterns barnkalas med katt-tema. (Tassdekoration: En större cirkel med choklad i mitten av kakan, och fyra små cirklar som ”tår” längs med kakans övre kant.) Kommer att baka dessa kakor igen!
Jessica
2025-07-23