Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Kola

Betyg
8 röster

Varför inte göra din egen härligt gräddiga kola till lördagsgodis? Koka ihop socker, grädde och sirap till en tjock god smet och blanda med lite smör innan du häller upp på oljat bakplåtspapper. Låt de smarriga kolorna stelna och klipp i munsbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk smör

Så här gör du

  1. Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. När smeten börjar tjockna, gör ett test genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten; om smeten stelnar är kolan klar.
  2. Vispa ner smöret och häll upp smeten i en form på oljat bakplåtspapper. Ställ kallt att stelna. Ta bort pappret. Skär/klipp kolan i lagom stora bitar.