Kokt sej med ärter och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt sej med ärter och bacon

Charmanta sejfiléer med fräscha gröna ärter, knaperstekt tärnat bacon och kryddat med nymalen svartpeppar. Servera med potatismos och grovt bröd. Garnera gärna med citronklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs tärnad bacon till fin färg. Tillsätt gul lök och några droppar olja och fräs tillsammans med baconet tills löken mjuknat.
  2. Spola hastigt av de gröna ärterna i hett vatten. Blanda ärterna md baconfräset. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Koka upp vattnet. Dubbelvik och lägg ner de tinade sejfilèerna. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Lyft försiktigt upp filèerna. Låt rinna av och lägg upp på tallrikar. Skeda över baconmixen. Garnera med citronklyftor. Servera med potatismos och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt tärnad bacon (à 140 g)
  • 1/2 finhackad gul lök
  • olja
  • 1/2 frysta gröna ärter (à 250 g)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl lättsaltat vatten
  • 400 g sejfiléer
Lägg till i inköpslistan