Kokostoppar med saffran och choklad

Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Kokostoppar med saffran och choklad

Kokostoppar är enkelt att lyckas med och omöjligt att ogilla. Med saffran i smeten och en gnutta apelsin får de en julig touch och vacker guldgul färg. Pricken över i:et? De är härligt doppade i mörk choklad. Och som om inte det vore nog är dessa godingar också glutenfria.

Kokostoppar med saffran och choklad

Ingredienser

ca 20 st
50 g smör eller margarin
1/2 g saffran
rivet skal av 1/2 apelsin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos
150 g mörk choklad

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Man borde kunna använda sötströ:)

    Julia

    Hej Julia! Prova gärna och återkom! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Så goda! Använde ljust muscavadosocker istället för vanligt vitt strösocker så de fick en härlig karamellsmak. De här kommer jag att göra fler gånger.

    Susanne

  • Det är väl ok men måste det vara socker i allt? Det finns ju andra sötningsmedel!

    Gudrun

Testa liknande recept

  • Chokladpopcorn med flingsalt
    Betyg 4.2 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade clementiner
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladpopcorn med kanel och tranbär
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade saffranskulor
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skumgodis med saffran
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad