Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokosplättar med majs

Spännande och matiga kokosplättar med majs, röd chili och persilja. Plättarna tillagas i en plättlagg eller i en stekpanna och serveras nystekta med en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka majsen.
  2. Vispa samman ägg och kokosmjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i chili, majs, salt och persilja.
  3. Stek plättar av smeten i oljan i en plättlagg eller stekpanna ca 2 min per sida. Håll plättarna varma på ett fat i ugnen medan resten av smeten steks.
  4. Servera de nystekta plättarna med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 1 1/2 dl majs (djupfryst eller från burk)
  • 3 ägg
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 hackad persilja
  • 2 msk olja till stekning
Lägg till i inköpslistan