Kokospannkakor med banan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokospannkakor med banan

Pannkakor med kokos och banan känns nytt och är lite nyttigare än pannkakor med sylt och grädde. Ännu nyttigare blir pannkakorna om en del av mjölmängden byts ut till grahamsmjöl eller fint rågmjöl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st stora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr och het panna tills den får gyllene färg.
  2. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Rör i salt och nästan all kokos. Spara lite kokos till serveringen.
  3. Smält matfettet i en stekpanna och blanda ned i smeten.
  4. Stek pannkakorna på medelvärme.
  5. Servera pannkakorna med skivad banan, kvarg, kokos och ev. mynta.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken till mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och använd mjölkfritt matfett.

 

Näringsberäkning per pannkaka är beräknad på 10 pannkakor/sats.

Ingredienser

Portioner: 10 st stora
  • 1 dl riven kokos
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
Till servering
  • banan
  • vaniljkvarg
  • ev mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 730 kJ / 175 kCal