Kokospannkakor med banan

40
6
Kokospannkakor med banan

Pannkakor med kokos och banan känns nytt och är lite nyttigare än pannkakor med sylt och grädde. Ännu nyttigare blir pannkakorna om en del av mjölmängden byts ut till grahamsmjöl eller fint rågmjöl.

Kokospannkakor med banan

Ingredienser

10 st stora
1 dl riven kokos
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl finmalet grahamsmjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
3 msk smör eller margarin
1/2 dl strösocker

Till servering

banan
vaniljkvarg
ev mynta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken till mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och använd mjölkfritt matfett.

 

Näringsberäkning per pannkaka är beräknad på 10 pannkakor/sats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Christina

2022-04-04

Ingen höjdare/Lotta

Sebastian

2018-12-01

Hej ICA! Ni verkar ha glömt att skriva vad man ska göra med strösockret i detta recept, misstänker att det ska blandas ner i smeten i något steg. Blev goda pannkakor.

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Sebastian! Det har du rätt i, nu har vi kompletterat med att sockret ska i med saltet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-05-31

Hej Jenny! Vi har inte provat att frysa pannkakorna, men det borde inte vara något problem Tips är att packa dem en och en i plastfolie eller bakplåtspapper så de inte klibbar ihop. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 730 KJ / 175 kCal
Fett 8.4 g
Kolhydrater 18.2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden