Kokoskyckling med mango-och gurksallad

Saftig kokoskyckling serveras bäst med en fräsch swicy mango- och gurksallad, där sötma och hetta möts i perfekt harmoni.
 Ett recept från: 
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 msk finriven ingefära
2  vitlöksklyftor
3 msk sambal oelek
1 tsk salt
1 dl kokosmjölk
600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
Mango- och gurksallad
1  mango (omogen)
1  gurka
1 - 2  lime (3 msk juice, för 4 port)
1/2 - 1  röd peppar (chili)
2 msk fisksås
1 msk sesamolja
2 msk rör- eller strösocker
1/2 dl salta jordnötter
1/2 kruka thaibasilika eller koriander
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1872 KJ / 447 kCal
Fett25 g
Salt8 g
Kolhydrater21 g
Protein33 g
Kommentarer
7 stGott! Massa marinad över både från kycklingen och gurksalladen. Tips på vad jag stoppar i/hur jag återanvänder vätskorna?
Jessika
Hej Jessika! Kycklingmarinaden rekommenderar jag att inte återanvända. Man bör vara försiktig med kyckling. Marinaden till grönsakerna däremot kan man använda igen, underförutsättning att den stått i kylen. Tillsätt mer limesaft, den bör inte bli mer än ett par dagar gammal. Använd som salladsdressing, eller marinera en ny omgång grönsaker i. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Obalanserad i smakerna! Vi gillade den inte alls.
Eva
3 msk Sambal var perfekt, ska ju vara lite sting. Det var svårt att bryna bitarna när de hade så mkt marinad på sig. Men spelade ingen roll. Stekte dem och hällde över all marinad på bitarna i formen. Körde sen I ugn 200 grader varmluft i 15 min. Jättegott! Nästa gång tar jag ris till som kan suga upp alla såser.
Marie