Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokosknäcke

Mustigt och smakfullt kokosknäcke. Trevligt, stadigt och sprött knäckebröd. Snabblagat, lyxigt med smak av riven kokos. Snabbt och elegant gräddar du detta kokosknäcke.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokos i torr panna, ställ att svalna (man kan använda färsk riven kokos).
  2. Blanda fingervarmt vatten med jäst, riven kokos, grovt rågmjöl, vetemjöl och salt till en fast deg, gärna i matberedare.
  3. Dela i 10 bitar (för 10 st) och rulla till bollar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Baka ut till mycket tunna kakor, gärna i form av trianglar. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel, så att inte brödet får luftblåsor som sväller upp i ugnen.
  6. Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen, vänd bröden efter halva tiden. Passa så att brödet inte blir bränt. Låt kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 1/2 dl kokos eller färsk riven kokos (2 1/2 dl motsvarar 1 1/2 dl riven)
  • 2 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan