Knäckig blåbärspaj

Enkel att göra men oemotståndligt god är blåbärspajen med knäckigt och lite sötsalt täcke av havregryn och sirap. Servera pajen med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser
ca 6-8 bitar
Fyllning
500 g blåbär
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
Smet
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
Till servering
lättvispad grädde
glass
vaniljsås
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 6 bitar.
Energi3143 KJ / 751 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater85 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stKan man använda frysta bär?
Elin
Hej Elin! Ja, det går jättebra det! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Enkel men borde få stå inne i ugnen lite längre nästa gång. Riktigt god!
Olivia
Sååå gott! Hade ingen grädde hemma så körde med mellanmjölk istället, det gick också bra.
Erika
Kan man frysa ner pajen och man inte vill äta hela direkt
Maria
Hej Maria! Det går att frysa pajen men den är godast när den är nybakad. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjorde som rekommenderats, tog mindre socker. Och trotts att min man som är en gottegris och älskar allt vad sött heter så blev det en lagom , tillräcklig söt succé.
Marie
Lite för söt för min smak. Går säkert att halvera mängden socker.
Hedvig