Klubba av fläsklägg

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
2
Klubba av fläsklägg

Saftig, mättande och en traditionell svensk middagsrätt. Detta recept på klubba av fläsklägg kan du förbereda dagen innan. Koka först köttet, och grilla det sedan i ugnen. Glasera med flytande honung och grillkrydda. Klart för servering!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Klubba av fläsklägg

Ingredienser

4 portioner
4 fläskläggar (bak à ca 300 g)
koklag (länk nedan under steg 1)

Glasering

2 msk flytande honung
1 tsk grillkrydda

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ann-Sofie! Bäst är att gå till en butik med köttdisk och höra om de har baklägg av gris, annars tror jag det går bra att använda en större fläsklägg och koka tills den är mör (ev behöver koktiden förlängas). Sedan är det bara att dela köttet i mindre bitar och servera efter grillning och smaksättning. Lycka till!

Redaktionen

2015-08-21

Var kan man få tag på små fläskläggar? Jag hittar bara stora på runt 1 kg

Ann-sofie

2015-08-17

Testa liknande recept

Rimmad honungslackerad fläsklägg
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungs-glaze
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karré med kanelglaze
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Festlägg
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aladåb på fläsklägg
Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och timjanglaze
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga