Klubba av fläsklägg
Saftig, mättande och en traditionell svensk middagsrätt. Detta recept på klubba av fläsklägg kan du förbereda dagen innan. Koka först köttet, och grilla det sedan i ugnen. Glasera med flytande honung och grillkrydda. Klart för servering!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 fläskläggar (bak à ca 300 g)
koklag (länk nedan under steg 1)
Glasering
2 msk flytande honung
1 tsk grillkrydda
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Ann-Sofie! Bäst är att gå till en butik med köttdisk och höra om de har baklägg av gris, annars tror jag det går bra att använda en större fläsklägg och koka tills den är mör (ev behöver koktiden förlängas). Sedan är det bara att dela köttet i mindre bitar och servera efter grillning och smaksättning. Lycka till!
Redaktionen
2015-08-21Var kan man få tag på små fläskläggar? Jag hittar bara stora på runt 1 kg
Ann-sofie
2015-08-17