Klubba av fläsklägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klubba av fläsklägg

Saftig, mättande och en traditionell svensk middagsrätt. Detta recept på klubba av fläsklägg kan du förbereda dagen innan. Koka först köttet, och grilla det sedan i ugnen. Glasera med flytande honung och grillkrydda. Klart för servering!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka köttet i Koklag enligt receptet. Koktiden är ca 1 timme. Hit kan man förbereda. Köttet kan förvaras i kyl över natten.
  2. Grilla köttet på svag värme ca 10 minuter på varje sida. Vänd flera gånger.
  3. Pensla med honungsglaseringen strax före servering. Krydda med grillkrydda och salta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskläggar (bak à ca 300 g)
  • koklag (länk nedan under steg 1)
Glasering
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk grillkrydda
Lägg till i inköpslistan