Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
28 stSupergoda!
Mattias
Jag gjorde 18 stycken i sf 10 - dom blev perfekta!
Lena
Har gjort dessa idag. Botten blev hård och krispig istället för mjuk. Jag gjorde med mandelmjöl och ska testa med mald mandel nästa gång.
Eva-lotta
Blir det samma resultat om man använder mandelmjöl istället för mixa mandlar?
Ebba
Hej Ebba! Vi har precis provbakat med mandelmjöl och det gick fint! Så bra att vi lägger till det i receptet också! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.
Britt-mari
Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.
Nils
Ser fina ut men hadde läst kommentarerna så tog 1.5 sats cream o hadde absolut inte velat ha mindre. Nästa gång blir det dubbel då dom sista vart lite snålt ändå ..annars lite kul o baka 😊
Jeanette
Mycket mycket goda. För lite smörkräm alt för mycket botten. Meeeeen supergoda och enkelt!
Olivia
Började nyss med malade mandeln men den blev mer som en deg än en smet. Vad gjorde jag fel?
Åsa
Hej Åsa! Det är svårt att veta vad som gått fel. Kanske äggen var i minsta laget? Om du vill prova ett recept med en annan typ av botten kan jag tipsa om detta med mandelmassa: https://www.ica.se/recept/chokladbiskvier-715910/ Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kan man ha mandelmassa till botten
Lena
Hej Lena! Ja, det går bra att göra bottnarna med mandelmassa, följ gärna det här receptet https://www.ica.se/recept/biskvier-536812/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket