Klassiska biskvier

Betyg 4.3 av 5.128 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024

Klassiska biskvier

Ingredienser

10 st

Botten

100 g skållad sötmandel (eller mandelmjöl)
1 dl strösocker
1 äggvitor

Fyllning

125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad

Garnering

150 g mörk choklad

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Supergoda!

    Mattias

  • Jag gjorde 18 stycken i sf 10 - dom blev perfekta!

    Lena

  • Har gjort dessa idag. Botten blev hård och krispig istället för mjuk. Jag gjorde med mandelmjöl och ska testa med mald mandel nästa gång.

    Eva-lotta

  • Blir det samma resultat om man använder mandelmjöl istället för mixa mandlar?

    Ebba

    Hej Ebba! Vi har precis provbakat med mandelmjöl och det gick fint! Så bra att vi lägger till det i receptet också! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.

    Britt-mari

    Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.

    Nils

  • Ser fina ut men hadde läst kommentarerna så tog 1.5 sats cream o hadde absolut inte velat ha mindre. Nästa gång blir det dubbel då dom sista vart lite snålt ändå ..annars lite kul o baka 😊

    Jeanette

  • Mycket mycket goda. För lite smörkräm alt för mycket botten. Meeeeen supergoda och enkelt!

    Olivia

  • Började nyss med malade mandeln men den blev mer som en deg än en smet. Vad gjorde jag fel?

    Åsa

    Hej Åsa! Det är svårt att veta vad som gått fel. Kanske äggen var i minsta laget? Om du vill prova ett recept med en annan typ av botten kan jag tipsa om detta med mandelmassa: https://www.ica.se/recept/chokladbiskvier-715910/ Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Kan man ha mandelmassa till botten

    Lena

    Hej Lena! Ja, det går bra att göra bottnarna med mandelmassa, följ gärna det här receptet https://www.ica.se/recept/biskvier-536812/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Biskvier i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • After Eight med mousse
    Betyg 3.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Minibiskvier med saffran och apelsin
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lingonbiskvier
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lavendelskorpor
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad