Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klassisk stekt salt sill med gräddkokt lök

Ett härligt och snabblagat recept på klassisk stekt salt sill med gräddkokt lök. Du gör det enkelt av sill, mjöl, ägg, ströbröd, lök, grädde och smör. Servera den smarriga fisken med löken och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i vetemjöl och skaka försiktigt bort överflödigt mjöl. Doppa dem i lätt uppvispat ägg och vänd i generöst med ströbröd. "Klappa in" ströbrödet så att det verkligen fäster. 
  2. Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk i smör på medelvärme. Häll på grädde och låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Stek sillfiléerna hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek, ev i omgångar, och lägg över på ett serveringsfat. Skeda upp den gräddkokta löken bredvid. Servera med skalpotatis. Garnera ev med dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g urvattnad sill
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ströbröd
  • 3 små gula lökar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan