Klassisk räkmacka
Denna räkmacka med ägg och majonnäs smakar precis som en klassisk räkmacka ska göra! Den hemmagjorda majonnäsen blir härligt len och är enkel att vispa ihop. Ett krispigt salladsblad, citron och dill sätter smakerna på plats.
Ingredienser
4 portioner
1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
4 skivor vitt eller mörkt bröd
2 msk smör eller margarin
1 krispsallad eller grönsallad
4 hårdkokta ägg
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan)
1 kruka dill
1 citron
Majonnäs
2 äggula
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2805 KJ / 670 kCal
Fett54.8 g
Salt3 g
Kolhydrater14.6 g
Protein30.1 g
Kommentarer
Gott!!
Marjatta
2024-10-12Ett komplement bara. Tekaka eller ännu hellre typ hönökaka är en bra grund. Och efter äggen, dra på ett lager majonnäs att klistra fast räkorna på.
Mats
2024-02-05Jättebra och gott
Per
2023-12-05