Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klassisk räkmacka

Denna räkmacka med ägg och majonnäs smakar precis som en klassisk räkmacka ska göra! Den hemmagjorda majonnäsen blir härligt len och är enkel att vispa ihop. Ett krispigt salladsblad, citron och dill sätter smakerna på plats.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna eller låt räkorna i lake rinna av väl.
  2. Bred brödskivorna med smör eller margarin.
  3. Lägg salladsblad på bröden.
  4. Skala, skiva och lägg ett ägg på varje brödskiva, sprid gärna ut skivorna.
  5. Majonnäs: Vispa ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  6. Fördela majonnäsen över äggen och salladen. Toppa med räkorna. Garnera med dill och en citronklyfta.

För alla

Gör äggfri: Uteslut de hårdkokta äggen. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
  • 4 skivor vitt eller mörkt bröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 krispsallad eller grönsallad
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan)
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
Majonnäs
  • 2 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2805 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept