Klassisk räkmacka

60
10
Klassisk räkmacka

Denna räkmacka med ägg och majonnäs smakar precis som en klassisk räkmacka ska göra! Den hemmagjorda majonnäsen blir härligt len och är enkel att vispa ihop. Ett krispigt salladsblad, citron och dill sätter smakerna på plats.

Skriv ut
Klassisk räkmacka

Ingredienser

4 portioner
1 kg
färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
4
skivor vitt eller mörkt bröd
2 msk
smör eller margarin
1
krispsallad eller grönsallad
4
hårdkokta ägg
2 dl
majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan)
1
kruka dill
1
citron

Majonnäs

2
äggula
1 tsk
dijonsenap
1 1/2 dl
rapsolja
-
salt och svartpeppar

För alla

Gör äggfri: Uteslut de hårdkokta äggen. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Leif

1/7/2021

Färska räkor gör det extra gott

Leif

1/7/2021

Använd ett mörkt gott bröd gör majonnäsen själv. 👍

Peter

10/7/2020

Räkor i lake är inte gott alls. Anvönd frysta, tinade och avrunna istället.

Näringsvärde per portion

Energi 2805 KJ / 670 kCal
Fett 54.8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14.6 g
Protein 30.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept