Klassisk räkmacka

Denna räkmacka med ägg och majonnäs smakar precis som en klassisk räkmacka ska göra! Den hemmagjorda majonnäsen blir härligt len och är enkel att vispa ihop. Ett krispigt salladsblad, citron och dill sätter smakerna på plats.

Ingredienser
4 portioner
1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
4 skivor vitt eller mörkt bröd
2 msk smör eller margarin
1 krispsallad eller grönsallad
4 hårdkokta ägg
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan)
1 kruka dill
1 citron
Majonnäs
2 äggula
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2805 KJ / 670 kCal
Fett54.8 g
Salt3 g
Kolhydrater14.6 g
Protein30.1 g
Kommentarer
24 stTackar nu blir det fest 😋
Christina
Lätt som en plätt. Inga konstigheter.
Berit
Gott!!
Marjatta
Ett komplement bara. Tekaka eller ännu hellre typ hönökaka är en bra grund. Och efter äggen, dra på ett lager majonnäs att klistra fast räkorna på.
Mats
Jättebra och gott
Per
Supergod räkmacka Hillan
Hillevi
Blir jättegott!
David
Jättegod räkmacka blev det..
Tord
Lyxkänsla på25 min
Maria
Toppen enkelt
Håkan