Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Gör så här
00:30:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stÄr detta verkligen "klassisk" korvkaka? Men det kanske är olika recept på korvkaka i olika delar av landet. Har ni fler recept på korvkaka? Från vilken del av Sverige är denna korvkaka?
Kerstin
Hej Kerstin! Så vitt jag vet är detta en klassisk korvkaka, men som med alla äldre husmanskostrecept så finns det ju en massa varianter och olika recept. Varifrån just denna kommer vet jag tyvärr inte. Vi har ett annat recept på korvkaka som heter korvkaka med lök och äppelkompott. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jag fungerar på att veganisera den här rätten. Skulle man kunna använda något slags bönor för att få leverns gryniga konsistens?
Lars erik
Kan man använda köttfärs istället?
Maria
Hej Maria! Vi har inte provlagat detta recept med nötfärs och har tyvärr svårt att svara på hur det skulle bli. Kan tipsa om detta recept på köttfärslimpa om du vill laga det: https://www.ica.se/recept/kottfarslimpa-i-ugn-724474/ Hälsningar Lisa
ICA-köket