Klassisk korvkaka

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Klassisk korvkaka

Korvkaka är en klassiker som hållit länge och med sin stora matighet och de söta smakerna förstår man varför. Korvkakan smaksätter du med bland annat sirap, mejram och russin vilket ger den bastanta rätten ett fint lyft.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Klassisk korvkaka

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl korngryn
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
400 g lever av nöt eller svin
2 ägg
2 msk sirap
ev 1 dl russin
2 tsk salt
1 tsk mejram
1/2 tsk peppar

Till servering

lingonsylt
sallad

Gör så här

00:30:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Är detta verkligen "klassisk" korvkaka? Men det kanske är olika recept på korvkaka i olika delar av landet. Har ni fler recept på korvkaka? Från vilken del av Sverige är denna korvkaka?

    Kerstin

    Hej Kerstin! Så vitt jag vet är detta en klassisk korvkaka, men som med alla äldre husmanskostrecept så finns det ju en massa varianter och olika recept. Varifrån just denna kommer vet jag tyvärr inte. Vi har ett annat recept på korvkaka som heter korvkaka med lök och äppelkompott. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag fungerar på att veganisera den här rätten. Skulle man kunna använda något slags bönor för att få leverns gryniga konsistens?

    Lars erik

  • Kan man använda köttfärs istället?

    Maria

    Hej Maria! Vi har inte provlagat detta recept med nötfärs och har tyvärr svårt att svara på hur det skulle bli. Kan tipsa om detta recept på köttfärslimpa om du vill laga det: https://www.ica.se/recept/kottfarslimpa-i-ugn-724474/ Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Det står inte hur levern förbereds. Ska sen mixas i matberedare? Malas? Mvh Birgitta

    Birgitta

  • Om man ska göra en vegansk variant, aå borde man kunna marinera hård tofu i life soja och buljong oxh använda istället för lever.

    Lars erik

  • underbart god

    Edgar

  • Det gå alldeles utmärkt att byta ut nöt- eller svinlever mot kycklinglever för den som önskar en mildare variant. Jag tar alltid kycklinglever i min korvkaka och det blir supergott! Tips är också att öka på russinen och sirapen... mums.

    Charlotta

Testa liknande recept

  • Pölsa
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvkaka med lök- och äppelkompott
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Äggakaka
    Betyg 4 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Barley water
    Betyg 2.9 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad