Chokladbollar premium | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladbollar premium

Gör riktigt lyxiga chokladbollar till helgens mys eller bjud på som dessert till kaffet. Underbart goda och det bästa är att du kan välja din favoritsmak på chokladen eller varför inte göra många smaker när du ändå är igång – de kommer att gå åt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält hälften av chokladen i mikron eller i vattenbad.
  2. Mixa resten av chokladen tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. När allt mixats ihop blandar du ner den smälta chokladen. 
  3. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokosflingor, frystorkade hallon eller mandelspån. 
  4. Låt bollarna stå i kylen några timmar innan servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: ca 15-20 st
  • 100 g choklad 70% (gärna sea salt pecan, pistachio eller raspberry)
  • 1 dl honung
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl havregryn
  • 7 torkade stora kärnfria dadlar
Till garnering
  • frystorkade hallon, kokos eller mandelspån
Lägg till i inköpslistan