Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kerstins potatissallad

Denna härliga potatissallad svänger du snabbt ihop. Koka och skiva varm potatis som du lägger i en skål ihop med krispig rödlök, oliver, salt fetaost och persilja före du häller över en ljuvlig vitlöksdressing och serverar med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka skalpotatisarna. Skala och skiva den varma potatisen.
  2. Skölj fetaosten i kallt vatten och skär den i mindre bitar. Koka upp grönsaksbuljongtärningen med vatten.
  3. Blanda buljongen med äppelcidervinäger, pressad vitlök, svartpeppar, salt och raps- eller solrosolja. 
  4. Skala och skiva rödlök. Dela de svarta oliverna. Hacka persiljan. Varva potatisen med lök, ost, persilja och oliver i en skål. Häll över dressingen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 150 g fetaost
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 1 rödlök
  • 20 svarta oliver
  • 1 knippa persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?