Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebabspett med matvete, russin och mandelyoghurt

Köp färdiga kebabspett och koka matvete som du ger det lilla extra med gurka, rödlök och ajvar relish. Servera med sval blandning innehållande just mandel, russin och gurkmeja som du blandar ut med matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Skala, kärna ur och skär gurkan i stavar. Skala och skär rödlöken i fina klyftor. Blanda matvetet med gurka, rödlök och ajvar relish, smaksätt med salt och peppar.
  3. Mandelyoghurt: Rosta mandel i en torr stekpanna. Blanda mandel, matyoghurt, russin och gurkmeja.
  4. Stek eller grilla kebabspetten enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kebabspetten med matvete och mandelyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 dl ajvar relish
  • salt och peppar
  • 8 st kebabspett (finns färdiga att köpa)
Mandelyoghurt
  • 1/2 dl flagad mandel
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk russin
  • 1 tsk gurkmeja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer