Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”

Varma, fyllda pitabröd med marinerat grillspjut av fläskytterfilé, tomat och riven blomkål istället för ris. Matyoghurt med mynta blir svalkande sås och bacon, lök, vitlök och bladpersilja står för krydda.

Kebab med grillspjut, myntayoghurt och ”blomkålsris”

Ingredienser

4 portioner
600 g blomkål
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
140 g bacontärningar
2 msk olivolja
1/2 dl bladpersilja
flingsalt
peppar
2 dl matyoghurt
1 kruka färsk mynta

Till servering

grillspett (Grillspjut)
pitabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grillad vegokebab i bröd
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Shish kebab med pitabröd
    Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtkryddade färspinnar
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebabspett
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab med tzatziki och sallad
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebabspett i bröd med tomatsalsa
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad