Kasslergratäng med grönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kasslergratäng med grönt

Jättegott och lättlagat! Gör en gratäng av kassler och en krämig gratängsås på spenat, mjukost, mjölk, salt och peppar. Perfekt vardagsmat, som går snabbt att tillaga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form.
  3. Tina spenaten i en kastrull under lock. Skaka samman mjölken med mjölet och häll i kastrullen. Låt puttra några min.
  4. Rör i mjukosten och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll spenatsåsen över kasslern och strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
  6. Servera kasslergratängen med ris och rivna morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 1 paket djupfryst, hackad spenat (à 375 g)
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjukost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost
Till servering
  • ris
  • rivna morötter
Lägg till i inköpslistan