Kassler med varm potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med varm potatissallad

Ett snabblagat och matigt recept på kassler med varm potatissallad. Du använder bland annat potatis, tomat, linser, vinäger, senap och kassler. Enkelt och smakrikt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis i 1/2-1-cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skala och strimla rödlök. Skär tomater grovt. Häll av och skölj färdigkokta linser.
  3. Rör ihop olja, vitvinsvinäger, skånsk senap och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Blanda den varma potatisen, linser, tomater och rödlök försiktigt. Vänd ner dressingen.
  5. Skär kassler i skivor. Stek i olja och servera med potatissalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 paket färdigkokta linser (röda eller gröna, à 380 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk persilja (fryst, hackad)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g kassler
Lägg till i inköpslistan