Kassler med tomat- och olivfräs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med tomat- och olivfräs

Här är ett mycket trevligt recept på kassler med tomat- och olivfräs. Du ugnssteker kassler, potatis och morötter och gör en röra på tomat, gröna oliver, rosmarin, salt och peppar. En fräsch rätt med goda smaker samt en perfekt vardagsmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatis och morötter. Halvera potatisen och morötterna på längden. Häll olja i en ugnssäker form och lägg i potatis och morötter. Strö över salt. Tillaga i ca 15 min.
  3. Skiva kassler. För potatis och morötter åt ena sidan i formen och lägg kasslerskivorna på den andra sidan av formen. Tillaga ytterligare ca 10 min.
  4. Skölj och tärna tomaterna. Skiva oliverna. Fräs tomathacket i olja i en stekpanna. Tillsätt oliverna och krydda med rosmarin, salt och peppar.
  5. Häll fräset över kasslern och servera, gärna med en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g små potatisar
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 400 g kassler
  • matlagningsyoghurt till servering
Tomat och olivfräs
  • 3 tomater
  • 15 gröna oliver
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan