Kassler med sensommar couscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med sensommar couscous

Kassler med sensommar couscous är en god och enkel måltid med kort tillagningstid. Den kalla kasslern serveras med en härlig couscoussallad av oliver, rödlök, tomater, gurka, vinäger och olja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min med locket på.
  2. Skölj och tärna gurka och tomater. Skala och finhacka löken. Blanda ner grönsaker och oliver i couscousen.
  3. Vispa ihop vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över couscousen. Skär kasslern i tunna skivor.
  4. Bräck kasslern hastigt i torr, het stekpanna eller servera skivorna kalla till couscousen.

Tips

Denna rätt är utmärkt att ta med på sommarens sista picknick. Förvara salladen i burk med lock och kasslerskivorna i en plastpåse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 bit gurka
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 15 svarta oliver
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g kassler (i bit)
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan