Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karlas kasslergryta

Om du har ont om tid så ska du prova att göra denna himmelskt goda kasslergryta till middag. Låt dina rotfrukter koka ihop i buljongen och bli mjuka innan du lägger i kasslern. Servera Karlas goda kasslergryta med ljuv, krämig senap- och timjansås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i bitar. Koka upp buljong, lagerblad, salt och peppar i en gryta. Tillsätt rotfrukterna och låt koka under lock ca 10 min.
  2. Skär kasslern i strimlor och blanda i grytan. Låt koka ytterligare ca 5 min under lock.
  3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera grytan i djupa tallrikar med såsen att klicka i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 potatisar (7 potatisar motsvarar ca 600 g)
  • 1 litet kålrotshuvud (à ca 250 g)
  • 2 morötter
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g kassler
Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1 msk färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?