Karlas kasslergryta
Om du har ont om tid så ska du prova att göra denna himmelskt goda kasslergryta till middag. Låt dina rotfrukter koka ihop i buljongen och bli mjuka innan du lägger i kasslern. Servera Karlas goda kasslergryta med ljuv, krämig senap- och timjansås.
Ingredienser
4 portioner
7 potatisar (7 potatisar motsvarar ca 600 g)
1 litet kålrotshuvud (à ca 250 g)
2 morötter
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm peppar
400 g kassler
Sås
2 dl gräddfil
1 msk senap
1 msk färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Påminde mer om soppa än en gryta men mina barn gillade maten... Även såsen som vi var skeptiska emot med tanke på barnen. En god vardagssoppa o bröd till med en smakrik ost.
Kristine
2013-03-27