Käringöbakelse

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Käringöbakelse

Utsökta och lyxiga Käringöbakelser med en fräsch smak av räkor, dill, majonnäs och som garnering löjrom, persilja och citron. Enkla och lättillverkade bakelser som passar utmärkt till förrätt vid alla festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Käringöbakelse

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
16 skivor vitt bröd (i rundlar)

Garnering

lite majonnäs
1 dl finhackad persilja
100 g löjrom (eller sikrom)
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Lite krångligare än vanlig skagenröra toast, men mer smakrik och den gick hem hos oss. Det svåraste momentet var att täcka den med persilja. Många av gästerna tog bort persiljan, det blev för mycket.

    Rebecca

  • Lyxigt goda och enkla att göra.

    Mona

  • Enkelt, snabbt och jättegott!

    Lars

  • Supersmarrig förrätt som var med på nyårsmiddagen i år, och säkert nästa år med ;)

    Josefin

  • Jag har gjort den bakelsen ett antal gånger och den har blivit lika uppskattad varje gång. Jag gör den med 3 lager och tycker att det räcker bra. Har även skickat receptet vidare till Finland där det gjort succé.

    Alice

  • Hade också denna som förrätt vid nyårsmiddagen och den var mycket uppskattad. Gjorde också bara med 3 lager och det var alldeles tillräckligt, dom hade blivit alldeles för höga annars.

    Veronica

  • Denna förrätt uppskattades verkligen av våra gäster och oss. Vi hade bakelserna som förrätt, till nyårssupén. Jag valde dock att bara använda totalt 3 brödskivor, det var alldeles tillräckligt. Detta kommer att bli en succe i repris!

    Ann-christin

  • Väldigt fin förrätt men mycket mäktig! Skulle kunna tänka mig att dela cylindern på mitten. Man ska ju orka annan god mat också! Verkligen något jag rekomenderar!

    Petra

  • Eftersom gästerna från förra nyår fortfarande pratar om denna goda förrätt så blir det en favorit i repris i år!

    Åsa

  • Denna förrätt blev en succe på förra årets nyårs supé

    Lars

Testa liknande recept

  • Klassisk skagenröra
    Betyg 4.6 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skagensnittar toppade med löjrom
    Betyg 3 av 5.166 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toast skagen
    Betyg 4.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toast Skagen med hemmagjord majonnäs
    Betyg 2.3 av 5.614 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad