Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karinas provensalska tomater

Dessa ugnsstekta provensalska tomater med vitlök, oliver och timjan framkallar ljuvligt franska dofter och passar bra till förrätt eller som tillbehör till middagen. Tomaterna gratineras med parmesan och ströbröd vilket ger en lyxigt krispig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomater i 2 delar och lägg på ett ugnssäkert fat.
  2. Hacka vitlöksklyftor och svarta oliver, fördela över tomaterna. Salta och peppra.
  3. Strö över timjan, ströbröd och riven parmesanost efter smak. Ringla över olivolja.
  4. Stek i ugnen, 225°C, 15-20 minuter. Servera varma eller kalla, till bröd, ost eller på en buffé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 svarta oliver
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk ströbröd
  • riven parmesanost
  • 2 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?