Karibisk tonfiskgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karibisk tonfiskgryta

Det här receptet på karibisk tonfiskgryta är ett smakrikt recept med spännande smaker av bland annat persika, tomat, kryddnejlika, ingefära och timjan. Om du vill prova något nytt och annorlunda men ändå lättlagat ska du prova det här!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka löken i krossade tomater och kryddor i en kastrull, cirka 10 minuter.
  2. Låt tonfisk och persikor rinna av. Skär ev persikorna i mindre bitar.
  3. Vänd ner tonfisk och persikor i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 msk farin
  • 2 burkar tonfisk (i vatten)
  • 1 burk persikor i skivor (à 415 g)
Lägg till i inköpslistan