Kare raisu – japansk curry med ris

Betyg 3.2 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Kare raisu – japansk curry med ris

Förbered dig på ljuvlig doft, färg och smak när japansk kare raisu står på menyn! En kryddig japansk currygryta med kyckling, potatis och morötter som serveras med fluffigt ris. Namnet? Det kommer från engelskans curry rice. 

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

En djup vid tallrik med ris och currygryta i med en träslev och en linne servett vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
3 potatisar (3 st motsvarar ca 250 g)
1 litet äpple
ca 500 g kycklinglårfilé
1 krm salt
4 msk neutral olja
2 msk riven ingefära
4 rivna vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärningar

Ris

4 port ris

Kryddblandning

1 1/2 msk gul curry
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen pomerans
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vatten

Gör så här

00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Bra rätt

    Oliver

  • Gott men jag saknar något.

    Tilda

  • Gott med potatis i curryn, blir krämig och fin!

    Maria

  • Jag gillade detta recept även om det kanske inte är nåt man enkelt svänger ihop efter jobbet när man har ont om tid. Lagade det innan uppdateringen och tog fasta på kommentarerna att det var för mycket vatten i receptet. Halva mängden tyckte jag dock var lite för lite. Eftersom jag har en vegetarian här hemma så körde jag med vegobitar istället för kyckling och resterna åt jag med nudlar en annan dag samma vecka

    Henrik

  • Hade nog tyvärr oturen att laga det innan receptet justerades. Men förutom att den vart mer som en soppa så skulle jag rekommendera att man använder fast potatis. Jag använde mjölig vilket var ett misstag. Den kokade fullkomligt sönder.

    Fia

  • OBS! Felaktigt recept. Blir en trist soppa med 12 dl vatten. Kommer absolut inte se ut som på bilden! Trist med felaktiga recept.

    Mats

    Hej Mats! Nu har vi provlagat receptet och håller med dig och alla andra om att det blir mycket bättre med mindre mängd vatten. Nu är receptet uppdaterat och vi ber verkligen om ursäkt för detta! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Rinnig, trist brun färg och skarp kryddsmak utan balans. Välj ett annat recept.

    Margaretha

  • Riktigt gott. Tog halva mängden vatten, blev jättebra. Det här kommer jag göra om

    Ann-charlotte

  • Mycket gott, uppskattades av hela familjen. Tog något mindre vatten än i receptet. Detta kommer jag absolut att göra om!

    Maria

  • Ganska tråkig och oinspirerande. Tar längre tid än 15 min att sjuda för att få potatisen klar. För stor mängd vätska vilket slutade med att jag fick använda maizena. Använde nästan dubbelt upp med kryddor och ändå var det ganska menlöst. Välj annat recept!

    Amelie

Testa liknande recept

  • Currykyckling med sojabönor
    Betyg 3.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramen med nudlar och fläsk
    Betyg 4.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingpasta med tomat och spenat
    Betyg 4.7 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabba kycklinggrytan med majs
    Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklinggryta med soltorkad tomat
    Betyg 3.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad