Karamelliserad ananas med kokossorbet

Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
8 portioner
Kokossorbet
4 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl strösocker
1 msk honung
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk färskpressad limejuice
Karamelliserad ananas
1 stor ananas
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
Till servering
rostade kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1594 KJ / 382 kCal
Fett17 g
Salt0.1 g
Kolhydrater51 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stFungerar burkananas?
Sofia
Kan man använda brkananas?
Nina
Mycket gott och enkelt! Gjorde den ännu enklare och köpte färdig kokos- och yuzuglass.
Sara evira
Hej Går det att utesluta honungen mot något annat
Mathias
Gick bra utan glassmaskin. God "vuxen" efterrätt. Nästa gång skulle jag göra mindre ananasbitar och hälla i mindre vatten för att få en mer koncentrerad smak.
Maria belen
Går det att göra sorbet utan glassmaskin?! Såg nu att man behöver glassmaskin och nyår är imorgon och vi har redan handlat alla ingredienser!!
Susanne
Hej Susanne! Går att göra utan glassmaskin men behöver mer tid till att frysa. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej, går det bra att förbereda ananasen innan? så det bara ska värmas på?
Anna
Hej Anna! Ja, den går att förbereda innan men blir nog godast om man gör den vid servering. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej, jag undrar om glassen går att göra utan glassmaskin? Med vänlig hälsning, Tora
Tora