Karamelläpplen med vaniljyoghurt
![Karamelläpplen med vaniljyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Karamelläpplen med vaniljyoghurt är en delikat och lyxig efterrätt som du tillagar av äpple, kanel, vaniljyoghurt och socker. Tillagningstiden för karamellsåsen, äppelringarna och yoghurten är under 30 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
![Karamelläpplen med vaniljyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 stora äpplen
1 msk smör
1 tsk kanel
1/2 dl socker
juicen från 1 citron
vaniljyoghurt till servering
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Servera med mjölkfri yoghurt eller uteslut den.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer