Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karamelläpplen med vaniljyoghurt

Karamelläpplen med vaniljyoghurt är en delikat och lyxig efterrätt som du tillagar av äpple, kanel, vaniljyoghurt och socker. Tillagningstiden för karamellsåsen, äppelringarna och yoghurten är under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplen. Var försiktig så att du inte har sönder dem. Skär äpplena i ringar, ca 1 cm tjocka.
  2. Stek ringarna i smör tills de fått fin färg på bägge sidor. Strö över kanel och socker och låt det smälta för att sedan karamelliseras.
  3. Pressa över juicen från citronen, koka upp och rör om försiktigt. Servera äppelringarna varma tillsammans med vaniljyoghurt samt lite av karamellsåsen från stekpannan.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Servera med mjölkfri yoghurt eller uteslut den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl socker
  • juicen från 1 citron
  • vaniljyoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan