Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanapé med ostkräm och pinjenötter

Kanapé med ostkräm och pinjenötter är en perfekt liten aptitretare som går snabbt att tillaga. Den lena dessertosten mixas med basilika och citron innan den spritsas ut på rundlar av bröd. Strö sedan över rostade nötter och eventuellt flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv skalet av citronen. Mixa med basilikan (spara blad till dekoration) och citronjuicen.
  2. Tillsätt dessertosten och mixa till en jämn massa. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Stansa ut 20 rundlar (för 20 st), ca 3 cm i diameter, av kavring (förslagsvis ett kryddburkslock). Spritsa ostkrämen på brödet. Strö över pinjenötter, ev lite flingsalt och dekorera med basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk citronjuice
  • 200 g naturell dessertost
  • 4 msk pinjenötter
  • kavring
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 270 kJ / 65 kCal
Läs mer om näringsvärden