Kalvlever med äpple, spenat och brynt kaprissmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvlever med äpple, spenat och brynt kaprissmör

För dig som tycker om kalvlever är detta ett spännande recept med smaker som inte brukar kombineras med lever. Äpple och spenat känns fräscht tillsammans med levern.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur äpplet och klyfta det. Skala och strimla rödlöken fint. Skölj spenaten. Stek äppelklyftorna i matfettet. Tillsätt spenat och rödlök precis på slutet.
  2. Stek kalvlevern i matfettet i en stekpanna, 2-3 min på var sida. Bryn matfettet och tillsätt kapris och persilja. Serveras tillsammans med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kalvlever eller ungnötslever, skivad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 äpplen (röda)
  • 1 rödlök
  • 200 g bladspenat (färsk)
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 100 g smör eller margarin
  • 4 msk kapris
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan