Kålsallad med clementin och saffransdressing

Saffransdressingens kryddiga toner lyfter denna krispiga kålsallad med saftiga clementiner och pistage till en färgstark höjdpunkt på middagsbordet. Passar också perfekt som komplement på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 citron (2 msk juice, för 4 port)
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
200 g brysselkål
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
100 g vitkål
3 clementiner
1/2 dl rostade pistagenötter
1/2 kruka bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett11 g
Salt1.7 g
Kolhydrater17 g
Protein5 g
Kommentarer
5 stDetta var så gott 🤤
Ida
Jättegod! Nästa gång skippar jag nog dock saffranen så den blir mer ”neutral” i smaken
Julia
Den här är inte bra. Dressingen förstörde allt. Goda ingredienser var för sig, men inte så goda ihop.
Malin
Den var jättegod i advent. Jag kommer att laga den en gång till, nu på julafton. Kommer dock byta ut vitkål mot rödkål.
Anna-karin
Låter jätte gott! Ska det var färska brysselkål, ska de förvällas innan?🤷♀️😀
Sabina
Hej Sabina! Den är riktigt god den här salladen. Brysselkålen ska vara rå i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket