Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kålrot med soja, ingefära och vitlök

Rabba, rotabagge eller kålrot helt enkelt. Kärt barn har många namn och denna nordiska rotfrukt kan med fördel blandas ihop med mer exotiska ingredienser som ingefära, soja och groddar. Servera som ett pikant tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, ingefära och vitlök, riv kålroten grovt och ingefäran fint. Pressa saften ur limen.
  2. Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda samtliga ingredienser och låt marinerna ca 10 minuter innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 250 g kålrot
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 lime
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 dl japansk soja
  • ca 100 g böngroddar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer