Kålrot med soja, ingefära och vitlök

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
3
Kålrot med soja, ingefära och vitlök

Rabba, rotabagge eller kålrot helt enkelt. Kärt barn har många namn och denna nordiska rotfrukt kan med fördel blandas ihop med mer exotiska ingredienser som ingefära, soja och groddar. Servera som ett pikant tillbehör.

Kålrot med soja, ingefära och vitlök

Ingredienser

4 portioner
ca 250 g  kålrot
1 msk  riven färsk ingefära
1   vitlöksklyfta
1/2   lime
2 msk  sesamfrö
1/2 dl  japansk soja
ca 100 g  böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott! Fräsch smakkombination

Elin

2022-02-05

Hej Edit! Ursäkta att vi hade missat den! 1 vitlöksklyfta ska i tillsammans med kålroten och ingefäran. Vi har nu justerat receptet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-09

Hej Ica! Var kommer vitlöken in i bilden? :)

Edit

2017-10-02

Testa liknande recept

Kokoscurry med rotfrukter
Betyg 3.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsgriljerad kålrot
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerade böngroddar
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotmos med asiatiska smaker
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga