Kall brietårta med päron- och chilimarmelad

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kall brietårta med päron- och chilimarmelad

Förvandla brieosten till en vacker tårta fylld med päron- och chilimarmelad och dekorera med frukt, bär och örter. Så tjusigt att servera på buffébordet! Se våra tips på hur du kokar marmelad och gör marmeladprovet.

Rund tårta gjort på bottnar av brieost toppas med hallon, fikon, vindruvor och gröna blad.

Ingredienser

10 portioner

Päron- och chilimarmelad

ca 500 g päron
1 - 2 lime (2 msk saft för 10 port)
1/2 tsk chiliflakes
1 3/4 dl syltsocker
1 rund brieost (à 500 g)

Förslag till dekorering

färska jordgubbar
färska hallon
plommon (röda eller gula)
tunna skivor av persika eller nektarin
vindruvor
hyvlad rabarber
färska fikon
hyvlad fänkål
tunna skivor av stjälkselleri
rostade nötter och frön
bladpersilja eller salviablad
krasse

Gör så här

00:10:00
00:05:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Smält brieost med rostad potatis
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Prosciuttoinbakad brie
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inbakad brie
    Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad