Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kall avokadosoppa med räkbollar

Kall soppa med en fyllig och god smak. Kall avokadosoppa med räkbollar smakar ljuvligt tack vare ingredienser som avokado, lättcrème fraiche, räkor och citron. Servera soppan riktigt kall med de goda bollarna av räkor och salladslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och mixa avokadorna med pressad citron i en matberedare. Tillsätt vatten, lätt crème fraiche, kycklingfond, salt och peppar. Kyl soppan.
  2. Räkbollar: Tina räkorna. Skala och finhacka räkorna. Skölj och finhacka salladslökarna. Blanda räk- och lökhack med lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till runda bollar.
  3. Servera soppan riktigt kall med räkbollarna. Sprödvarmt bröd passar bra till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 avokador
  • 2 msk pressad citron
  • 8 dl vatten
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • baguette eller lantbröd
Räkbollar
  • 500 g djupfrysta räkor med skal
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?