Kaffebollar med mörk choklad och chiafrön

2
1
Kaffebollar med mörk choklad och chiafrön

Chokladbollar med hasselnötter och dadlar är det perfekta mellanmålet när sötsuget slår till. Dessa godingar med smak av kaffe, mörk choklad och chiafrön är både enkla att göra och naggande goda. Har du kallnat kaffe över är det perfekt att använda för att minska svinnet. Annars går det även finfint med snabbkaffe.

Skriv ut
Kaffebollar med mörk choklad och chiafrön

Ingredienser

ca 24 st
3 dl
hasselnötter
15
urkärnade dadlar
1 1/2 dl
kokosolja
2 1/2 msk
kakao
1 1/2 msk
chiafrön
1/2 msk
honung
1 1/2 msk
sirap
2 msk
kallt snabbkaffe eller kaffe
2 krm
vaniljpulver

Till garnering

ca 100 g
kakaonibs eller mörk choklad
ca 2 msk
chiafrön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Emma

2020-02-27

Bra idé och roligt recept, men kräver en del justeringar. Jag tog knappt 1dl olja o ändå dryper bollarna av fett... Adderade havregryn för att försöka rädda dem, funkade hjälpligt. Sötningarna i form av honung, sirap o socker är även överflödiga då mängden dadlar redan gör bollarna söta. Ett tips är att lägga till en nypa salt för extra smak

Näringsvärde per portion

Energi 657 KJ / 157 kCal
Fett 13 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept