Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kaffebollar med mörk choklad och chiafrön

Chokladbollar med hasselnötter och dadlar är det perfekta mellanmålet när sötsuget slår till. Dessa godingar med smak av kaffe, mörk choklad och chiafrön är både enkla att göra och naggande goda. Har du kallnat kaffe över är det perfekt att använda för att minska svinnet. Annars går det även finfint med snabbkaffe.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare eller mixer. Tillsätt dadlarna och mixa både nötter och dadlar.
  2. Smält kokosoljan. Häll oljan i mixern tillsammans med resterande ingredienser. Blanda till en smet.
  3. Rulla smeten till bollar och lägg på ett fat.
  4. Till garnering: Mixa chokladen till små bitar. Blanda med chiafrön och lägg på ett fat. Rulla bollarna i chokladblandningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs.

Ingredienser

Portioner: ca 24 st
  • 3 dl hasselnötter
  • 15 urkärnade dadlar
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk chiafrön
  • 1/2 msk honung
  • 1 1/2 msk sirap
  • 2 msk kallt snabbkaffe eller kaffe
  • 2 krm vaniljpulver
Till garnering
  • ca 100 g kakaonibs eller mörk choklad
  • 1 1/2 - ca 2 msk chiafrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer