Chokladbollar med hasselnötter och dadlar är det perfekta mellanmålet när sötsuget slår till. Dessa godingar med smak av kaffe, mörk choklad och chiafrön är både enkla att göra och naggande goda. Har du kallnat kaffe över är det perfekt att använda för att minska svinnet. Annars går det även finfint med snabbkaffe.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Recept och bild i samarbete med Löfbergs.
Kommentar
Emma
2/27/2020Bra idé och roligt recept, men kräver en del justeringar. Jag tog knappt 1dl olja o ändå dryper bollarna av fett... Adderade havregryn för att försöka rädda dem, funkade hjälpligt. Sötningarna i form av honung, sirap o socker är även överflödiga då mängden dadlar redan gör bollarna söta. Ett tips är att lägga till en nypa salt för extra smak