Pepparkakscookies | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparkakscookies

Pepparkakscookies är sega smarriga kakor som fungerar bra som en roligare variant på pepparkakor. Du blandar lätt en deg av ett paket lättbakad pepparkaka, smör och vatten. Sedan är det bara att klicka ut på bakpappersbeklädd plåt och grädda.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda lättbakad pepparkaka med vatten och smält smör eller margarin. (Det går att baka utan matfett, men då måste man öka vattenmängden till 1 dl, för 1 sats.)
  3. Klicka ut smeten glest på bakpappersklädda plåtar (de flyter ut).
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Lossa dem försiktigt när de svalnat och låt kallna på galler.

Tips

Variera kakorna genom att blanda i ca 1/2 dl hackade nötter, mörk blockchoklad eller russin (för 1 sats).

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 paket lättbakad pepparkaka (à ca 420 g)
  • 3/4 dl vatten
  • 75 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan