Julskinka med mustigt öldopp

Julskinka kokad i en mustig blandning av öl, lök, kryddnejlika och morot. Griljera skinkan med dijonsenap, grovkornig senap, sirap, äggulor, potatismjöl och ströbröd. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.

Ingredienser
1 skinka
ca 4 - 4 1/2 kg lättrimmad julskinka
2 gula lökar
ca 10 - 12 kryddnejlikor
1 morot
3 l öl, gärna veteöl eller mörkt öl med låg beska
3 lagerblad
15 kryddpepparkorn
Griljering
1 msk dijonsenap
5 msk grovkornig senap
1 msk sirap
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stFör oss blir detta en adventsskinka med en något annorlunda smaksättning.
Lena