Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering

Annorlunda griljering till julskinkan med apelsin och rosmarin. Griljeringens bas är traditionell med honung och senap, dock dijonsenap. Blanda ihop och pensla på den kokta eller stekta skinkan, strö över ströbröd och griljera i ugn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Griljering: Plocka och hacka rosmarinkvistarna fint. Riv det yttersta av skalet på apelsinen. Blanda honung, senap, äggula med rosmarin och apelsinskal.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan. Strö på ströbrödet.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den bli kall snabbt.

För alla

Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (OBS glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Griljering
  • 1 1/2 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 apelsin
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • majsstärkelse (Maizena)
  • ca 1 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?