Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Juligt smörrebröd

Prova detta läckra saffranssmörrebröd på julbordet i år! Spritsa ut din smakrika crème av saffran, cream cheese, crème fraiche, och vitlök på bitar av kavring och toppa med räkor. Lite dill högst upp blir pricken över i!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda cream cheese med crème fraiche, saffran och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Smält gelatinbladet och vispa ner det i saffranscrèmen. Låt den stå i kylen minst 2 timmar.
  4. Bred eller spritsa saffransfärskost på brödet, fördela räkorna ovanpå, garnera med dill.

För alla

Receptet är fritt från ägg.
Gör glutenfri: servera på glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese och crème fraiche. Kontrollera innehållet i brödet
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gelatinblad
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 dl cream cheese (23 %)
  • 1 dl crème fraiche (34 %)
  • 1/2 påse saffran à 1/2 g
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor kavring eller danskt rågbröd, kantskuret
  • 40 räkor (handskalade i lake eller räkor att skala själv)
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?