Juligt smörrebröd
Prova detta läckra saffranssmörrebröd på julbordet i år! Spritsa ut din smakrika crème av saffran, cream cheese, crème fraiche, och vitlök på bitar av kavring och toppa med räkor. Lite dill högst upp blir pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
1/2 gelatinblad
1/2 vitlöksklyfta
1 dl cream cheese (23 %)
1 dl crème fraiche (34 %)
1/2 påse saffran à 1/2 g
salt och svartpeppar
4 skivor kavring eller danskt rågbröd, kantskuret
40 räkor (handskalade i lake eller räkor att skala själv)
1 kruka dill
För alla
Receptet är fritt från ägg.
Gör glutenfri: servera på glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese och crème fraiche. Kontrollera innehållet i brödet
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer