Juliga köttbullar
Köttbullar kan ätas till det mesta; som tillbehör på jul- eller påskbordet, som vardagsmat eller som tillbehör på mackan. Just det här receptet ger dig en riktigt julig smak på köttbullarna och passar utmärkt till julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
4 msk osötat ströbröd eller havregryn (4 msk ströbröd motsvarar 3/4 dl havregryn)
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk eller vatten
500 g nöt- eller blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 1/2 krm svart- eller vitpeppar
ev 1/2 krm kryddpeppar
1 msk råriven gul lök eller finhackad fräst lök (1 msk råriven motsvarar 2 msk fräst lök)
1/2 tsk malen nejlika
2 - 2 1/2 msk margarin till stekning
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg eller havregryn. Uteslut ägget och ta ev lite mer vätska.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur får man goda köttbullar om man inte kan använda lök i?
Anita
2009-12-12Jättegoda köttbullar och de smakar verkligen jul, men jag stekte dem i ugnen, 200 grader ca 20 min.
Kicki
2008-12-17