Juliga köttbullar
Köttbullar kan ätas till det mesta; som tillbehör på jul- eller påskbordet, som vardagsmat eller som tillbehör på mackan. Just det här receptet ger dig en riktigt julig smak på köttbullarna och passar utmärkt till julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
4 msk osötat ströbröd eller havregryn (4 msk ströbröd motsvarar 3/4 dl havregryn)
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk eller vatten
500 g nöt- eller blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 1/2 krm svart- eller vitpeppar
ev 1/2 krm kryddpeppar
1 msk råriven gul lök eller finhackad fräst lök (1 msk råriven motsvarar 2 msk fräst lök)
1/2 tsk malen nejlika
2 - 2 1/2 msk margarin till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur får man goda köttbullar om man inte kan använda lök i?
Anita
2009-12-12Jättegoda köttbullar och de smakar verkligen jul, men jag stekte dem i ugnen, 200 grader ca 20 min.
Kicki
2008-12-17