Julig kålsallad med lax och ädelost

Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
4.8Världens godaste
Julig kålsallad med lax och ädelost

En kålsallad till julbordet där strimlad spetskål och krispigt äpple utgör grunden. Toppa salladen med ägghalvor, varmrökt lax, ädelost och valnötter. Senapsdressingen gör salladen komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Julig kålsallad med lax och ädelost

Ingredienser

6-8 portioner
6 löskokta ägg

Dressing

1 dl olivolja
2 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 tsk senap
2 krm svartpeppar
300 g spetskål
3 syrliga äpplen
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g ädelost
150 g varmrökt lax
1 1/2 dl gräslök
1 1/2 dl persilja
1 1/2 dl rostade grovhackade valnötter

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Så himla gott och krispigt med spetskålen. Den är mycket matig så det krävs inget mer än lite bröd till.

    Helene

  • Gott, nyttigt och festligt!

    Bo arne

  • Så himla god!

    Hanna

  • Jag gjorde en variant på salladen med ungsbakad lax och fetaost istället, blev jättegott! Rekomenderas verkligen

    Susanna

Näringsvärde per portion

Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Tortellini med ädelostsås
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flatbread med ädelost och rödlök
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron- och ädelostflarn
    Betyg 2.8 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad