Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Jowaneh mokliet är stekta, saftiga och kryddiga kycklingvingar. Citron, koriander, vitlök och grillkrydda ger den här rätten intressanta och aromatiska smaker. Kycklingvingarna är goda att äta som de är och även en höjdare på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av vingspetsarna på kycklingvingarna. Dela vingarna i leden. Krydda med grillkrydda och stek dem i olja runt om i 7-8 minuter. Tillsätt koriander, salt, citronjuice och vitlök. Stek i ytterligare någon minut.
  2. Ta upp vingarna ur stekpannan. Häll lite vatten i pannan och låt koka ihop. Ringla såsen över vingarna.
  3. Garnera ett fat med tomatskivor och lägg på vingarna. Strö ev över lite strimlat citronskal.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Men kontrollera för säkerhets skull innehållet i grillkryddan som ibland kan innehålla både mjölk och gluten.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 500 g kycklingvingar
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 msk olja
  • 1 kruka finhackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk finhackad vitlök
  • 2 tsk vatten
  • 2 tomater
  • ev strimlat citronskal
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?