Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

2
2
Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Jowaneh mokliet är stekta, saftiga och kryddiga kycklingvingar. Citron, koriander, vitlök och grillkrydda ger den här rätten intressanta och aromatiska smaker. Kycklingvingarna är goda att äta som de är och även en höjdare på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)

Ingredienser

5
500 g kycklingvingar
1 msk grillkrydda
2 msk olja
1 kruka finhackad färsk koriander
1 tsk salt
2 msk citronjuice
3 msk finhackad vitlök
2 tsk vatten
2 tomater
strimlat citronskal

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Men kontrollera för säkerhets skull innehållet i grillkryddan som ibland kan innehålla både mjölk och gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Gunilla

2020-02-12

Jättebra! Jag bytte ut grillkryddan mot chilipulver som jag klappade in vingarna. Sen blandade jag in lite samtal oelek i koriander och vitlötsblandningen. Som tillbehör tog vi matvete.

Elsie

2014-07-06

Gott! Hällde på lite grädde på slutet