Jowaneh mokliet (stekta kycklingvingar)
Jowaneh mokliet är stekta, saftiga och kryddiga kycklingvingar. Citron, koriander, vitlök och grillkrydda ger den här rätten intressanta och aromatiska smaker. Kycklingvingarna är goda att äta som de är och även en höjdare på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
5 portioner
500 g kycklingvingar
1 msk grillkrydda
2 msk olja
1 kruka finhackad färsk koriander
1 tsk salt
2 msk citronjuice
3 msk finhackad vitlök
2 tsk vatten
2 tomater
strimlat citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra! Jag bytte ut grillkryddan mot chilipulver som jag klappade in vingarna. Sen blandade jag in lite samtal oelek i koriander och vitlötsblandningen. Som tillbehör tog vi matvete.
Gunilla
2020-02-12Gott! Hällde på lite grädde på slutet
Elsie
2014-07-06