Jordnötskakor med tosca

Har du letat efter en jordnötskaka med perfekt balans mellan salt och sött? Då kan du sluta leta nu! Jordnötskakorna med salt tosca och krispiga jordnötter är en härligt söt och karamellig småkaka som toppas med en salt och nötig toscasmet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Gör så här
00:04:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
23 stSupergoda kakor. Då vi har en vegan i familjen så bytte jag ut smör o grädde mot växtbaserat, fungerade precis lika bra. Mina flöt också ut över plåten som nån skrev, men lätt att skrapa ihop från sidorna med t ex degskrapa. Går åt galet fort, men jag förvarar i kylen
Susanne
Jättegoda kakor men man kan nöja sig med hälften så mycket toscasmet. Det blev på tok för mycket.
Linda
Jättebra goda
Anne-christin
Det blev mycket fyllning. Jag gjorde tre längder istället för två som det står i receptet men det blev ändå över.
Linda
Mycket goda. Jag tog lite flingsalt på när de kom ut från ugnen.
Linda
Min tosca blev helt smulig, och flöt inte ut alls... följde receptet. Vad gick fel?
Gabriella
Gott o enkelt
Maria
Jättegoda, bytte ut jordnötterna mot hasselnötter. Man kan säkert testa med valnötter också
Anne-sofie
Hur länge klarar kakorna i en bruk i rumstemperatur samt i kyl?
Tove
Hej Tove! Kakorna klarar sig ganska länge i en lufttät burk i rumstemperatur, dock svårt att säga men 1 vecka borde inte vara något problem, om de nu räcker så länge! Hälsningar Harriet
ICA-köket
Varför ska man göra toscasmeten först?? Helt galet! Den stelnade och blev stenhård under tiden jag gjorde degen. Så tips är att göra toscan sist! Flöt ut jättemycket. Vore bra om det i recept stod hur långa längderna ska vara annars blir det ju ren gissning.
Ingela
Hej Ingela! Jag håller med dig! Jag har nu ändrat på ordningen på tosca och deg. Även uppdaterat med hur långa längderna ska vara. Hoppas du vill prova igen för dom blir ju helt magiska!! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket